Pe urmele lui DRACULA 🧛‍♂️

Whitby este un oraș litoral din Yorkshire, nordul Angliei, împărțit de râul Esk. Pe faleza estică, cu vedere la Marea Nordului, gotica ruină Whitby Abbey a fost inspirația lui Bram Stoker pentru romanul „DRACULA 🧛‍♂️”, alături de bineînțeles al nostru Vlad Țepeș. Reputația lui Vlad pentru cruzime și patronimia sa au inspirat numele vampirului contele Dracula.

Romanul spune povestea încercării lui Dracula de a se muta din Transilvania în Anglia, pentru ca acesta să găsească sânge nou și să răspândească blestemul strigoi, precum și al bătăliei dintre Dracula și un grup mic de oameni condus de profesorul Abraham Van Helsing.

În apropiere se află Biserica Sf. Maria, la care se ajunge urcând faimoasele 199 de trepte, locul în care orice vizitator își va face faimoasa poză cu un peisaj minunat.


Muzeul Memorial Căpitan Cook, casa în care Cook a trăit cândva, afișează tablouri și hărți. Vestul orașului este West Cliff Beach, căptușită cu colibe de plajă. Portul colorat cu ambarcațiuni care mai de care, iar dacă ajungi până aici, trebuie neapărat să încerci vestitul „fish and chips”, la mama lui acasă. Vântul poveștii lui Dracula îți va adia în față, vei simți fiori, dar vei pleca de aici, plină de căldura localnicilor și cu un zâmbet larg pe buze, că ai fost și tu pe urmele lui Dracula 🧛‍♂️

Un gând despre „Pe urmele lui DRACULA 🧛‍♂️

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: