Comfort eating 🍰🍿🌭🍟🍩🍨🍪🍩🍫🍬🍭🍮🧁🥧🧃🍔🥞🧇

Food is life, food is delicious, food is amazing..
Corpul își cere porția! Motorul vieții funcționează cu mâncare, ne place și ne desfătăm ori de câte ori avem ocazia, mai ales cu ocazii fericite.. Dar oare ocaziile nefericite tot cu mâncare le „sărbătorim”, afectează oare supărările, stresul, etc modul nostru de a mânca? Pentru a-ți da seama despre asta te invit să răspunzi la următoarea întrebare :
Cum îți tratezi corpul? Ca pe o cutie de comori în care pui doar ce este bun, sau ca pe un cos de gunoi în care arunci orice ai la îndemână, sperând că va umple găurile vieții lăsate de stres, supărare etc.


„No happiness or calm is coming from this comfort eating.” – și totuși avem tendința uneori să o facem, să ne băgăm în frigider, până nu ne mai vedem. Poate faci asta și nici nu ți-ai dat seama, nu e nevoie de un diagnostic clar, puneți următoarele întrebări și vei afla :


➡️Când sunt supărată, mă gândesc la ceva dulce și înghețată, sau la vreun premiu de consolare junk food ? 🤔
➡️Când mă plictisesc, gândul îmi fuge la ceva de mâncare? 🤔
➡️Când mă uit la un film trebuie neapărat să am ceva de ronțăit? 🤔

Cred că ai deja răspunsul 🙂
În funcție de răspunsul tău la întrebările de mai sus, te invit să îți faci o „revizie”, să vezi ce poți să schimbi, sau măcar să îmbunătăţeşti.

Tratează-ți corpul fix așa cum ai vrea să te trateze el pe tine, simte-te comfortabil înainte de a mânca bine..

Am făcut un mic sondaj de opinie și am ales câteva exemple de comfort eating 😁
🍴 In fiecare seară mănânc dulciuri, după o zi lungă, ăsta e modul meu de a mă relaxa
🍴 Când vizionez un film sau sunt singură, găsesc companie în ceva de ronțăit
🍴 Când sunt fericită simt că merit un premiu, hai sa îmi fac un cadou cel mai junk food dintre junk food si ceva dulce bineînțeles
🍴 Seara și sertarul de dulciuri, de ce, pentru că e mai incitant când nu am voie
🍴 Când știu că urmează o zi grea, îmi fac proviziile cu ciocolată, pe lângă că îmi dă energie, atunci simt că o merit, fără să am păreri de rău


Așadar, acum că ai descoperit dacă faci asta sau nu, nu ești singura, cu toții o facem, fie că ne dăm seama sau nu, fie că îi punem un nume (comfort eating) sau nu, nu e de speriat, nu e de rușinat, dar cu siguranță e de asumat. Pentru că fără să ne dăm seama, consecințele vor apărea pe parcurs și de ce să nu prevenim cât putem.


Nu am să spun ce să nu mănânci sau când să nu mănânci, sfatul meu este, nu trăii pentru a mânca, mănâncă pentru a trăii, bine! Și mereu încearcă să găsești un echilibru între mâncare și mișcare, astfel încât să nu lași mâncarea să te controleze ci să o controlezi tu pe ea.
Recunosc mă confrunt și eu cu această problemă, dar ca orice problemă am încercat să îi găsesc o rezolvare. Vă dau un exemplu : Eu merg foarte mult pe vizual, aranjat frumos în farfurie, așa că încerc de fiecare dată să fac mâncarea sănătoasă să arate fancy, ca să nu mai poftesc la cea mai puțin sănătoasă. Micul meu dejun de ovăz 🥣 cu iaurt, nu va arăta ca un terci într-un bol, ci va arăta așa..Și uite așa mi-am păcălit pofta… Sau înlocuiește ronțăiala la filme cu un bol de fructe în loc de înghețată, ciocolată, chipsuri…
Orice problemă are o soluție, important e să ne-o asumăm și să încercăm să găsim rezolvări care să ne avantajeze pe fiecare în parte, suntem diferiți, problema va fii diferită, deci rezolvarea va fii și ea una aparte..

P. S. Un sfat pentru iubitorii de dulce, ca mine: dacă nu reușiți să renunțați la dulce, încercați atunci să-l consumați în prima parte a zilei, până în prânz, astfel restul zilei aveți timp să ardeți caloriile în mod natural chiar în timpul activităților de zi cu zi, fără prea mult efort. 😊

📸 Cakes by the @thesweetfeminist Instagram

4 gânduri despre „Comfort eating 🍰🍿🌭🍟🍩🍨🍪🍩🍫🍬🍭🍮🧁🥧🧃🍔🥞🧇

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: