Bucătăria mea spune povești

Casă dulce casă, bucătărie mega delicioasă 😋.
Ce ar spune bucătăria mea despre mine? Hmmm, bună întrebare! Nu știu dacă ar spune, dar cu siguranță ar mirosi ca o duminică în familie 👪

Simți? Te-am făcut curioasă? 😊😁
Păi te invit atunci, să faci un exercițiu de imaginație sau unul de memorie, după caz, ( la mine câte puțin din fiecare) , pentru că nu am avut ocazia de mult timp să stau cu familia la masă. Și totuși, când mi se face dor de casă, cel mai alinător lucru este să mănânc ca și acasă. Mi se face foame deja, dar să revenim..

Duminica în familie.. Dimineața, tata e mereu cel care răsfață fetele din casă cu cafeaua și ceva dulce lângă ea. Mi-l și imaginez cum se desfășoară el pentru asta, în bucătăria utilată cu noile Franke electrocasnice. Cu o mână învârte ceștile de cafea pe sub aparat, iar cu cealaltă verifică dacă sunt gata clătitele pentru servit. Ohhhh, dimineață dulce cu miros de cafea! ☕🥞


La prânz, miroase a friptură și plăcintă cu brânză, făcute în cuptorul cu miros de bunătăți, iar pe plita dau în clocot cartofii, pentru cel mai gustos piure pe care numai mama știe să îl facă atât de pufos și delicios, bineînțeles doar într-o bucătărie ca a ei ai putea gusta așa ceva.

De cină ce să nu mai vorbim.. Raiul în farfurii 😍. Mai tare e problemă când vine timpul de spălat vase. Nimeni nu se înghesuie, așa că dăm cu banul 🙈. Taaare ar fi fost super dacă am fi avut și o chiuveta Franke 😁, să meargă totul mai lejer. Dar cum laptopul meu e „obosit”, nu pot da o raită pe Franke magazin online.Cum 90% din timp mi-l petrec în bucătărie, pot să spun că este oaza de povești a familiei. Aici totul se întâmplă. De la bârfit, până la bucătărit 🙈.


Diminețile în bucătărie încep cu cafea și ceva bun, apoi se transformă în povești neterminate. Bucătăria – care ne strigă să-i mai dăm pace cu taclalele și să o mai îndulcim cu ceva bun și rapid, iar noi – care suntem pe picior de plecare.

Dacă tot e punctul de răsfăț al familiei, îi mai ascult bucătăriei off-ul, uneori. O răsfăț și eu puțin cu câte un decor nou sau un ghiveci pe măsură 😜. Mda.. Nu știu ce mi-ar spune, dacă ar putea vorbi. Poate mi-ar da două palme când mă mai pierd printre gânduri 😅🙈. Poate nu mi-ar vorbi, dar cu siguranță ar simți că e locul meu preferat unde mă regăsesc.

📌 Sursă fotografii : http://www.frankemagazinonline.ro și arhiva personală.

Acest articol a fost scris pentru Competiția Spring SuperBlog 2021

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: