Dansul culinar al rețetelor eșuate 🙈

Femeie fiind, toată lumea așteaptă de la tine mâncare delicioasă, rețete perfecte. Ei vin și îți spun: „fă și tu ca bunica zama”. Așa, de parcă bunica n-ar fi dat greș niciodată cu o rețetă. Nu tu un ‘ Kati teszta ‘ ratat, o porloșă cu mere – uscată, sau mai știu eu ce pită răsuflată🙈. Nu, ea nu. Eu? Daaa. Cu siguranță. În primul rând, pentru că nu îmi place să gătesc. Da, pune-ți femeia la zid, că nu-i place a găti 😅🙄! O fac doar din nevoi. Și cum pun pariu că vă place bârfa, hai să vă spun cum am dat-o în bară cu gătitul. Și, pentru că nevoia mea a zis „vreau brioșe”, zbang! Zic: hai să fiu erou să pun pun de-o porție, și-o poză de după, perfectă pentru Insta’.

Am început totul de la 0. Zero însemnând pentru mine cu ce pot combina o brioșă și cu ce se mănâncă 🙈. Și cel mai bun aliat pentru asta a fost emisiunea TLC Cake Boss. Mă tot gândesc cum pot unii ca Buddy Valastro să facă totul așa divin, dar și relaxat 😂. Eu numa’ până am bătut ouăle leșinam mai ceva ca slănina la topit. Am scris rapid rețeta, am pus de un ceai înainte de toate și m-am apucat de „coptălit”.

Mi-am dat seama că aveam nevoie de noi căni pentru asta, că parcă nu erau cele vechi în ton cu ce urma să fac.. Așa că am tras un ochi pe magazin online Dajar . Recunosc că au oferte bune și mi-am promis de ceva vreme că voi da click la câteva produse de la Ambition România. Zis și facut: un click pentru mine, un click pentru bebelină. Și vaaaai ce bucuroasă a mai fost piticoata când i-a ajuns sticluța. 😍

👇🏼👇🏼👇🏼

Dar să continuăm. 😁 Încep prin a vă lăsa rețeta și vouă.

INGREDIENTE :

🧁 140 g făină
🧁 100 g zahăr
🧁 90 g unt
🧁 3 ouă
🧁 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
🧁 esență de vanilie și un praf sare

Întâi batem bine albușurile, până le-am amețit. 😜 Bineînțeles, împreună cu sarea, adăugând între timp câte puțin din zahăr. Apoi și esența de vanilie, și ne oprim când totul devine lucios.

Următorul pas este să combinăm gălbenușurile cu untul topit, bicarbonatul, apoi cu făină. Încorporăm totul încet, cu mișcări de sus în jos, să nu se lase ca un balon dezumflat 😁.

Totul pus în forme, așa frumos, adaugi tot ce vrea inima ta, și bagi la cuptor la 180 de grade, pentru aproximativ 20-25 de minute.

Până aici, ai zice că totul pare perfect. Ahaa… Pare, bineînțeles 😂😂. În primă fază, am băgat totul la cuptor și am uitat să pornesc temperatura. Tuta de mine… Se lăsase deja tot aluatul și m-am prins abia după o oră jumătate 🙄🙈

Și cum ghinioanele nu vin niciodată singure, am dat-o în bară și la tura doi de maglavais 🙈😂. Cine știa că n-ai voie să deschizi cuptorul primele (măcar) 10 minute? Eu stăteam la pândă la cuptor și îl deschideam din două în două minute. Bine, hai puteți râde liniștiți, că acum o fac și eu🙄😅🙈.

Buuun, am zis stop! Da’ ce, mă faci tu pe mine, brioșică? Am pus mâna din nou pe rețetă și am început cu ce era esential:

” Te rog eu, aluat frumos, fii blând cu mine, și fă ce știi mai bine, să ieși așa aromat și moale. Vreau doar câteva brioșe de vis .”

Maaaaaaamă, și a mers! Bine.. Cam după 5 ture de aluat ratat🙄. Important e că într-un final, am reușit să fac câteva brioșe bune de savurat.

Oricât de simplu și banal poate părea un lucru, atunci o dai în bară. Și acum să fiu sinceră, se mai întâmplă să dau din nou rateuri.. tot la aceiași rețetă 😅🙄. Aluatul, bată-l vina! 🙈

Mai bine îmi luam și eu de la început un set de oale și tigai, nu mai pierdeam timp și produse, și așa puneam și eu de o supă cremă 😜😁, de te lingeai pe „bot”.

No.. da las, totul e bine când se mănâncă cu bine! 😉🧁

Aceste articol a fost scris pentru Competiția Spring SuperBlog 2021.

Sursa fotografiilor : arhiva personală, https://www.dajarmagazin.ro/produse?b=ambition-2001&page=1&count=20&new=True și https://www.dajarmagazin.ro/

Un gând despre „Dansul culinar al rețetelor eșuate 🙈

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑