Călătorie în timp : Fotografiile vechi

De mică aveam prostul obicei de a lua fotografiile cum le apucam și le puneam pe unde îmi venea. Cearta de la ai mei era la ordinea zilei, pe tema asta😅. Vezi tu, poate nu știai, dar …

Fotografiile vechi cer îngrijire specialăAm învățat că totul în timp se învechește. Până și sufletul, dacă nu ai grijă de el. Însă de fotografii ar trebui să avem mai multă grijă decât poate am fost învățați, mai ales dacă nu sunt păstrate într-un album.🎞 Apucă-le ușor, numai de margini, ca să nu lași amprente pe partea lucioasă. Iar dacă s-au curbat din cauza vechimii sau a aerului umed, așează-le între paginile unei cărți groase și ține-le acolo, cât timp este nevoie ca ele să își recapete forma.

🎞 Ideal ar fi, ca fiecare fotografie să aibă mapa ei de protecție. Foliile de plastic din albumele foto previn alterarea imaginilor și protejează hârtia fotografică, de influența negativă a factorilor de mediu.

🎞 Cutiile de depozitare a fotografiilor ar fi ideal așezate pe rafturi metalice. Este bine să sortezi pozele și să le așezi în funcție de calitate, de vechime și de mărime.Așa că, ar fi bine dacă am face atenție din când în când la îngrijirea pozelor vechi, pentru că asta va rămâne în final tot ce vom avea mai drag din amintiri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: