De ce negru?

Când primăvara a dat semne în calendar și nu numai, că are de gând să își facă simțită prezența, primul lucru care mi-a venit în minte au fost culorile din garderoba mea 😁 Ce-i drept, nu sunt multe, cine mă cunoaște știe că predomină rozul, dar.. Primăvară, să îi dăm culoare 😁

Apoi viața s-a întâmplat.. M-am trezit într-o dimineață și aveam nevoie de haine negre…dar nu le aveam..

Trei situații care ne „cer” să purtăm o ținută neagră :

1. Rochia neagră, faimoasa „little black dress”, este acea piesă vestimentară care nu doar că este obligatorie în garderoba unei femei, dar este și simbolul elegantei, al modei și într-o măsură oarecare al feminității.
Plus că e o ținută salvatoare în multe ocazii.2. Evenimente „clasice” cum îmi place mie să le numesc,evenimente care nu neapărat cer dress code all black, dar alegând ținute clasice all black nu ai cum să dai greș. Exemple astfel de situații ar fi : business meetings, concerte de muzică clasică, operă, restaurant,teatru,etc. Aici cumva intră și „the little black dress”.3. Doliu.
În credința populară, hainele negre purtate în timpul doliului au menirea de a transmite un mesaj foarte important, și anume că suferă enorm după pierderea persoanei dragi. Astfel, hainele de doliu au rolul de a le arăta celor din jur că persoana care le poartă trece printr-o durere foarte mare, deci trebuie să fie întelegători cu ea în acel moment.Tradiția hainelor negre purtate în timpul doliului este una străveche, apărută încă din vremea Imperiului Roman. În acele vremuri, toată familia persoanei decedate avea obligația de a purta o togă neagră din lână. Ulterior, acest obicei a fost adoptat și respectat și în perioada Evului Mediu, dar și în perioada Renașterii. Anglia este un astfel de exemplu, deoarece pe durata doliului, femeile purtau cape de culoare neagră și aveau fețele acoperite cu voaluri negre.

Trebuie să recunosc că de fiecare dată, cu fiecare ocazie care mi-a „cerut” un all black outfit, nu am avut și a trebuit să fac shopping instant, dar… Ce trebuie trebuie și viața ne cere, noi ne conformăm și respectăm! Desigur decizia aparține fiecăruia 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: