Despre meditație 🧘🏼‍♀️

Mmmmm… Ohhmmmm…

Primul curs de meditație ghidată pentru începători, online că așa a permis situația la momentul respectiv, mi l-am făcut cadou de Valentine’s Day. Daaaa, eu mie. Sincer, a fost un impuls de moment, având în vedere că eu nu făcusem asta înainte și părerea mea despre nu a fost una pro-meditații,deși auzisem multe în legătură cu acest subiect, nu a fost pe lista mea. Dar vezi tu, Universul ne trimite în cale și ne dă ceea ce avem nevoie pe căi nebănuite sau negândite. Poate,e mult spus așa, dar, am mai menționat eu despre mediul on-line, că dacă urmărești pe cine trebuie, primești ce îți trebuie! 😁

Ce este meditația?
Ei bine, nu am știut nici eu, dar mi-a spus ea, Andreea, un dar de la Univers, pe care îl admir și îl prețuiesc. 🙏🤍

Meditația este celebrare și nimic altceva!„, mai spunea Andreea.

Originea cuvântului meditație, sau a variantei în limba engleză meditation, franceză mediation, vine din originea cuvântului în limba latină mediatum=a fi între, a fi mijlocul. Meditația însăși presupune în orice sistem de credințe o stare de conștiență, de a fi, meditația presupune o cale către sufletul tău pentru a te cunoaște, pentru a fi prezent aici și acum,a se celebra. Meditația te învață cum să trăiești chiar acum, pentru că aici este viața ta, nu mâine și nu ieri. Meditează și intră în interiorul tău.

Einstein se trezea în fiecare dimineață și făcea 100 de pași în casă, spunând pentru fiecare pas mulțumesc, defapt era propria sa formă de a-și începe o simplă meditație prin walking meditation.

De ce am ales meditația și dacă a funcționat?!
Ei bine, mă aflam într-o perioadă în care simțeam că „turb”, vroiam să fac cât mai multe, nu prea puteam(lockdown, etc) , mai aveam puțin și o dădeam în burnout, pentru că mintea mea era într-o continuă luptă, competiție cu ea însăși și simțeam că am nevoie de un reset, de un stop pauză. Dacă a funcționat sau nu, încă lucrez la asta, dar simt că sunt pe drumul cel bun, simt că am învățat să fac pauze între raliurile minții mele dintre trecut și viitor și pot să mă opresc aici și acum și să simt prezentul. E ușor să meditezi? Nu, nu e, dar merită fiecare minut și cel mai important e să nu te grăbești sau să renunți dacă nu iese din prima, a doua sau a treia oară.

Încă un aspect pe care aș dori să îl menționez, important din punctul meu de vedere, este acela că la fel ca în orice alt domeniu, trebuie să găsești pe cea care ți se potrivește ție și aici mă refer la persoana care te va ghida în călătoria aceasta. Da, ai de unde alege, sunt mulți instructori de yoga, meditație, life coach etc, ceea ce este bine, pentru că astfel poți găsi aceea persoană cu care rezonezi din prima și care te va ghida și te va ajuta să nu renunți, atunci la început când hai să fim sinceri, pare greu ceva ce nu ai mai făcut.

Atât despre meditație azi, data viitoare vă povestesc despre încercarea mea cu yoga 🧘🏼‍♀️ 😁

Namaste 🙏

P. S my favourite meditation mantra 🧘🏼‍♀️🙏🤍

Un gând despre „Despre meditație 🧘🏼‍♀️

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: