Episod de realitate ☕

Binele se face în tăcere? 🤫🤔

M-am trezit la ora 9, am început ziua cu 15 minute de exerciții fizice, alte 15 minute de meditație, după care m-am pregătit să ies la o cafea și niște clătite de mult dorite. Se anunța o zi ploioasă așa că, meteosensibilă fiind, aveam la mine doar un gram de optimism, atunci când a venit autobusul. Am urcat, șoferul mi-a zâmbit, apoi a așteptat până m-am așezat și abia apoi a pornit. A făcut la fel în fiecare stație, între timp fredona fluierând un cântec ce suna a tril de păsărele. La un moment dat înainte de stația următoare de bus, care era goală, dar către care se îndreptau două persoane, a oprit și le-a așteptat.
Merg des cu autobusul, dar rar mi-e dat să văd atâta „kindness„. Faptul că nu a pornit de pe loc până nu s-a așezat fiecare pasager care urca, faptul că a avut bunăvoința să oprească deși ei nu erau în stație, doar se îndreptau spre acolo și felul în care fluiera a voie bună, mi-au crescut instant levelul de optimism. De ce? Pentru că voia bună e molipsitoare, sau cel puțin ar trebui să fie. Binele e molipsitor, puterea exemplului ar trebui să fie molipsitoare.. Așa că…nu mai tot critica…
Binele se face pe ascuns, sau în privat, sau nu mai știu cum, ca să nu mai vadă nimeni, nu ne lăudăm cu așa ceva, pentru că atunci nu e valid,e teatru.”


Ba eu zic, să te lauzi, să îmi arăți că faci bine, să strigi în gura mare, să postezi, să scrii despre…pentru că pe mine mă inspiră să văd alți oameni cum fac fapte bune, mă „invită” să vreau și eu să fiu mai bună, să dăruiesc mai mult, să fac mai bine ce fac și să fiu mai bine.

În ce lume trăim de suntem sfătuiți să nu facem publice faptele bune, să nu arătăm cât de bine e, sau cât bine facem?!

E alegerea fiecăruia, dar dacă faci bine, arată-mi și mie, sunt sigură că nu doar pe mine, dar și pe alții, îi vei molipsi, sau măcar vei fi un exemplu.

Îi mulțumesc șoferului de autobus că mi-a dat din voia lui bună!


Iar voi, faceți bine, mâncați bine și fiți bine cu voi înșivă. Prețuiți viața și fiți cea mai bună variantă a voastră. Aveți doar una!

Și acum, pauză de clătite 🥞 🍓 🍌

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: