Ne-am văzut ne-am plăcut ce rămâne de făcut?! ❤️

Ne-am văzut ne-am plăcut,
Ce rămâne de făcut?!
Punem toate cărțile pe masă
Și alegem să ne dăm o șansă!
(sau nu, hai să ne dăm seama împreună )


Rețeta relației perfecte nu există. Până și în basmele cu happy end, ideea de bază, se termină cu nuntă. Iar la orice nuntă se fac jurămintele „….împreună la bine și la rău!”, că până la urmă despre asta e iubirea, în asta constă o relație și o conviețuire armonioasă, să știi să faci rai din ce ai, împreună găsind rezolvare la problemele de care nimeni nu e scutit.

Conform unei legende japoneze, oamenii sunt legați unul de celălalt cu un fir roșu. Un fir care ne unește cu persoana destinată nouă. Nu cred în destin, cred în conexiuni, acele conexiuni care te unesc cu persoanele pe care deja le știi.”(citat cu care am fost perfect de acord)

Dacă la început te lași ghidat de prima impresie, în momentul în care hotărăști să investești timp într-o relație, fie ea de orice fel, compatibilitatea și atracția sunt cele ce vor dicta bunul mers al relației. De unde știu asta? De la cei de la MindArchitect și eu îi cred pe cuvânt, pentru că atunci când am derulat puțin filmul vieții, tot ce ziceau ei se potrivea, ca piesele unui puzzle, unele perfect, altele lipsă.

Mereu mi-am dorit conexiuni instante, pe toate planurile din viața mea. Fie că a fost vorba de relații amoroase, relații de prietenie sau chiar relațiile la locul de muncă, am ales să am în jurul meu oameni cu care am făcut acel „click” în momentul în care i-am cunoscut. Fără prea mult efort, fără prea mult timp investit în a cunoaște sau a descoperi. Știu, nu e bine, să renunț atât de ușor, fără să dau timp lucrurilor să se desfășoare, mai ales când vine vorba de relația de cuplu , sau cel puțin asta am crezut până am aflat că :
1. Compatibilitate : alinierea alegerilor în ce privește stilul de viață și valorile celor din cuplu. Vine din valori și viziuni comune în construirea unei vieți împreună. Compatibilitatea mai depinde și de cât de puțin efort depun cei doi parteneri să facă lucrurile să meargă și cum gestionează diferențele dintre ei.
2. Atracția sau chimia : conexiunea emoțională și fizică prezentă atunci când două persoane sunt împreună, ceea ce duce la emoții intense între parteneri. Vine din inconștient și are tendința de a căuta familiaritate în partener.


Ești pregătit să depui efort o viață întreagă ca să ai o relație de cuplu fericită, merită?! Sau alegi să fi atent de la bun început la anumite aspecte și să știi când să renunți sau când să alegi să mergi mai departe pe același drum cu partenerul tău?!

Nu știam eu prea multe, dar acum știu ce vreau și asta îmi face alegerile mai ușoare, iar cei de la MindArchitect explică pe înțelesul tuturor în acest podcast, fă-ți timp și ascultă, merită!

Apropo, tot de la ei am aflat despre dopamină! 😁

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: