Episod de realitate ▶️

Paște trist de pe canapeaua veselă 🛋️

În momentul în care am avut idea de a-mi creea o bucată de locuință colorată, când am dat naștere canapelei vesele , cred că subconștient am pregătit-o pentru momente triste. Fără să vreau am creat un loc vesel în care să-mi petrec momentele triste… Un moment ca acesta..


Paște 2021 singură, tristă pentru că sunt departe de casă și nostalgica până în măduva oaselor despre această sărbătoare. Și nu, nu mă plâng, eu am ales, acesta este un rezultat al unor alegeri făcute în viață,că doar cine m-a pus să plec departe de casă, cine m-a pus..

Viața în străinătate nu e ușoară, dar e frumoasă, nu e fericire, dar e împlinire, uneori, pe unele planuri.. Însă când vine vorba de sărbători în străinătate, hmmm, doare.. Oricine, orice ar zice, nu e la fel aici, iar dacă te mai prinde și singur, plângi…îți ștergi lacrimile, aștepți să treacă și apoi zâmbești din nou. Sau poate nu, poate unii sunt suficienți de tari încât să nu simtă tristețe de sărbători departe de casă. Bravo lor! Dar eu nu am să mă mint pe mine! E trist, doare, trece! Toate trec și odată cu ele și noi.

De ce mă doare azi?

1. Sunt tristă că nu am stat la masă cu familia mea, sunt tristă că nu mi-am văzut neamurile, alea pe care le vezi poate numa de sărbători, sunt tristă că nu am dat iama în prăjiturile de casă pe care mama le pregătește cu 3 zile înainte și la care ai voie doar în ziua cu pricina.

2. Sunt nostalgica pentru că nu am încălțat pantofii de lac, ăia nelipsiți de la sărbătoarea de Paști care te duceau la biserică, sunt nostalgica pentru că nu mi-am afișat costumul de Paște, pe care oricum numa Paștele îl vede, sunt nostalgica pentru că nu o să am stropitori anul acesta.. Ohhhh,străinătate, ce ne-ai luat ca preț la ce ne dai?!

3. Gata, nu mă mai plâng.

Sărbătorile sunt frumoase! Ne aduc împreună, ne oferă prilej de bucurie și ne amintesc de importanța a ceea ce sărbătorim. Dar știți ce e cel mai frumos? Când întreaga viață, zi de zi e o sărbătoare. Când sărbătorești zilnic viața! Când sărbătorești zilnic iubirea! Când sărbătorești zilnic recunoștința! Când sărbătorești zilnic bucuria! Când sărbătorești zilnic bunătatea! Când sărbătorești zilnic familia! Când sărbătorești zilnic lumina! Fiecare zi e un prilej de sărbătoare!

Sunt tristă azi, dar tot zâmbesc. Mâine va fi mai bine, dar zile ca acestea o să mai vină, important e să nu ne lăsăm afectați pe termen lung. E normal și trebuie să ne asumăm și astfel de stări, chiar dacă suntem generația tristă cu poze fericite, să mai dăm din când în când și un strop de realitate. Cineva acolo undeva, simte la fel, dar crede că e singur și e greșit să simtă așa.. Dar nu, nu e! We are all in this togheter! 😘 🤗

To be continued..

Viața bate filmul!

Paște Fericit! 😊

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: