Cireșele, rubinele verii

Cireșica are mere, Cireșel vine și cere, Cireșica nu se-ndură.. Hai că sigur ai citit fredonând 😅😅.Fiind coptil asfalt cutreieram.. În mare parte. Sau bătătura altor vecini, când era vacanța de vară și nu stăteam locului o clipă. Daar comoara cea mai de preț, acel rubin, etichetă, sau cum mai vrei să îi spui, erau cireșele. Cine nu și-a pus cireșe-n păr?

Erau pata de culoare a copilăriei sau cel puțin îți bucurau papilele gustative cu un preț de nedescris.
Cireșele sunt primele fructe ale începutului de vară. Cu toate că e cam pe terminate cu pași repezi, nu ezit să le „pândesc” la colț de tarabă.
Roșii, negre sau albe, cu gustul lor cel dulce-acrișor, sunt ingredientele perfecte pentru tarte sau prăjituri fine. Le poți adăuga în mulțime de alte feluri, mâncăruri, prăjituri la care nici nu te-ai fi gândit. O prăjitură sau o budincă de brânză dulce are un gust deosebit dacă adaugi două mâini de cireșe parfumate.

Iar când pregătești cuburile de gheață, pune în fiecare căsuță cu apă câte o cireașă și vei avea cuburi mai „vesele”, când servești băuturi răcoritoare 😋😉.

Mie îmi place foarte mult să le folosesc la salate de crudități și sosuri speciale pentru fripturi de porc sau vânat.

Și dacă tot sunt la capitolul ăsta, să vă spun și despre clasica expresie „cireașa de pe tort”. Recunosc că mi se pare puțin irelevantă.. Cum? Păi prietenașul DEX spune cam așa : cireașa de pe tort expr. (livr.) 1. detaliul sau aspectul cel mai plăcut / valoros / util etc. al unui lucru sau eveniment.

Buun. Dar de ce să fie neapărat cireașa? Și de ce să fie deasupra? Bine-mersi putea s-o bage mai pe la sfârșitul tortului, că poate era mai de succes. Gen mănânci tortul și spre sfârșit, când oricum nu te mai aștepți la nimic decât să se termine, pa-ba-bi-baaaam! Hop și o cireașă răsărită.. Eh? Așa-i că e mai de efect? Ți-am spus eu 😋😅.

Până rumegați și la asta, dați-mi mie tortul și vă las vouă cireașa! 🙈

Zile răcoroase! 💋🍒

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑

Creează-ți site-ul web cu WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat: