Distanțare socială?!

Stay safe❗… Păstrează distanța sau distanțare socială e același lucru? Ei bine, omul de știință care a numit termenul de „distanțare socială” pentru a preveni îmbolnăvirea prin contaminare cu virusul mult mediatizat, a greșit, zic eu. Să păstrezi distanța sau să te distanțezi social sunt două lucruri diferite și deși pare nou la modă, distanțarea socială a început cu mult înainte de acest virus. Trist, dar adevărat. Oamenii nu mai au timp de oameni! Oamenii nu mai socializează! Se văd, schimbă două vorbe și aia e. Ba se mai și fălesc cu o atitudine de genul : „I see it, I like, I want it, I get it”, fără să mai fie curioși să vadă dincolo de ambalaj.


De exemplu : un bărbat îi spune unei femei că o adoră, dar habar nu are care e culoarea ei preferată și poate de ce anume a ales culoarea aia, sau o bunică își laudă nepotica cât e de isteață, dar nu știe ce aptitudini are, nu a avut timp să le observe a fost prea ocupată să scoată câinele la plimbare,etc.

Pe lângă factorul mereu invocat în această problemă și anume timpul, ce ne mai împiedică să socializam, ce ne-a împins în acest fenomen de distanțare socială, cu mult înainte să fie cerută? 🤔

1. Trăim într-o lume atât de avansată și avem acces la atât de multe încât, adunăm, strângem și avem lucruri de toate felurile, dar cu cât avem mai mult pe plan material, cu atât ne distanțăm mai mult pe plan social. Distanțare socială? Da! De ce? Pentru că am ajuns să iubim lucrurile mai mult decât oamenii, suntem mai triști când se strică un telefon decât atunci când pierdem timp prețios fără oameni.

2. Distanțarea socială din motive medicale netransmisibile. Daaa, de când lumea ne-am ținut departe de oamenii cu probleme, că vezi tu, oamenii sănătoși sunt mai buni decât cei cu o condiție anume și nu socializează între ei pentru că oare ce ar avea de vorbit cu cineva, sau ce ar putea să descopere mai mult decât se vede?! Nimeni nu se gândește că, într-o zi, în 2minute poți să ajungi mai rău, dar nu vei avea niciodată puterea celui ce a învățat să trăiască cu problema sa.

3. Unul dintre multele alte motive de distanțare socială de când lumea, într-un sens comic, sper să-mi iasă, este diferența de sex. Da, vezi tu, femeile trebuie să stea departe de bărbați dacă aceștia nu au intenții serioase, pentru că nu există prietenie între o femeie și un bărbat fără ca lucrurile să nu se complice la un moment dat. Și uite așa nu socializam cu persoanele de sex opus, iar atunci când ne dorim sau intrăm într-o relație, ne îndrăgostim înainte să cunoaștem omul din spatele bărbatului și ajungem să suferim când ne dăm seama de diferențe.

Distanțare socială? A început dinainte să fie cerută ca măsură de protecție, dar a reușit și acum mai mult ca oricând să ne fure oamenilor dragi, oameni noi, oameni vechi, gânduri, vise, evenimente, etc.

Mai țineți minte ce v-am urat pentru anul 2021? Cred că într-un mod indirect, chiar opusul acestui fenomen de distanțare socială și anume PREZENȚA!
Pentru că putem să păstrăm distanța și să fim prezenți în același timp, atâta vreme cât socializam și distanța nu e una socială!

În 2021 fii prezent, acum, aici, cu tine, cu ei! Nu știm cât timp mai avem! Dar știm că dacă suntem prezenți nu pierdem nimic! 🤍

Un gând despre „Distanțare socială?!

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Un site web WordPress.com.

SUS ↑